lunes, 23 de enero de 2012

La ramaderia

La ramaderia es el conjunt de teqcniques d'explotació de bestiar per obtenir les primeres materies animals bàsiques per a l'alimentació humana i per la industria.

Tecniques de producció
Les granges de cria disposen de famelles reproductores i mascles sementals, per reproduir i fer la cria incial d'animals.











Les granges productores d'ous, llet, carn o llana, reben animals joves, ja independents, i els alimenten segons diferents tecniques:

L'explotacio extensiva: el bestiar pastura lliurement pels prats i s'alimenta d'herba i ferratge fresc. Només s'estabula a la nit i quan fa fred.








L'explotació intensiva: el bestiar sempre esta estabulat i s'alimenta amb pinsos o aliment concentrat, alternat amb ferratges. La producció es alta i rapida pero tambe es alt el cost del manteniment.









L'explotació mixta: el bestiar pastura lliurement a l'estiu, quan els prats i la meterologia són millors. La resta de l'any s'estabula en granges on te espai per alimentar-se i fer exercici.










Granges de cicle tancat: reuneixen tot el cicle productiu en una sola instal·lació, cosa que pertmet fer un seguiment més complet del bestiar, i es mes facil seleccionar els millors animals joves per substituir els reproductors envellits.

No hay comentarios:

Publicar un comentario