jueves, 26 de enero de 2012

La pesca i l'aqüicultura

La pesca es encara una activitat de captura de productes del mar i aigües continentals ja que fins ara l'esser huma no ha pogut dominar el medi de producció i nomes n'ha pogut millorar les tecniques de captura

Pesca esportiva
Es una pesca d'aficionat amb llicencia, des de la costa o des d'una embarcació, unicament per al consum propi. Només és permeten arts de captura de capacitat molt limitada, com ara la canya o les gambines.

Pesca professional
Els pescadors d'ofici disposen d'embarcacions i ormeig especialitzats i coneixen les tecniques més adecuades. Hi ha 2 tipus de pesca:

La pesca costanera: es fa en vaixells petits i es fa a la costa.









La pesca d'altura: es fa amb xarxa i vaixells grans a mar obert lluns de la costa.











Ormeigs i arts de pesca
Els ormeigs artesans capturen i manipulen el peix i el marisc sense fer-lo malbé amb cops, de manera que te mes valor economic.
Tecnica d'encerclament:






Tecnica d'arossegament:








L'aqüicultura

Les psicifactories son instalacions a terra que fan la cria, la seleccio i l'engreix de peixos d'aigua dolça, com el salmó i la truita, disposen de piscines segons l'edat. Com que els peixos son molt sensibles, cal fer una gran inversió enconomica per controlar el medi: temperatura, alimentació, malalties, etc.Les formes de cria de mol·luscs aprofiten el sedentarisme d'especies que s'implanten en llargues bosses de malla, perque xeeixen com en el seu medi natural, pero estan controlades i son molt mes facils de capturar. Darrerament s'intenta aplicar la mateixa tecnica amb peixos dins d'un mar tancat al mar.









L'aqüicultura, i especialment la cris de mol·luscs, representen nomes el 10% de la producció anual de peix.

No hay comentarios:

Publicar un comentario