jueves, 2 de febrero de 2012

Els tractaments de conservació

Els microorganismes patogens necessiten la presencia de nutrients i unes condicions adecuades de temperatura, acidesa, humitat, oxigen i temps per desenvolupar-se i alterar l'aliment. Els tractaments de conservació ontervenen sobre aquests factors per evitar que l'aliment es descompongui i es degradi.

Els tractaments tèrmics
Els tractaments tèrmics sotmeten els aliments a temperatures altes que fan desapareixer les car
carteristiques de l'aliment fresc.

L'escaldat: és una operació previa en fruites i hortalises que cosisteix a sotmetre el producte a temperatures elevades durant un periode de temps, gracies a l'accio de l'aigua o del vapor d'aigua. Aquest proces elimina les caracteristiques dels productes frescos sense modificar-los gaire.














L'esterilització: aconsegueix la destrucció de tots els tipus de microorganismes presents
a l'aliment, però provoca canvis substancials.















L'esterilització UHT: s'aplica en els productes líquids en els quals l'escalfor es difon molt ràpidament.













La cocció: és un tractament que elimina les característiques del producte fresc, i en segon terme, destrueix la càrrega microbiana.











La pasteurització: destrueix els germens patògens sense alterar les característiques del producte.


No hay comentarios:

Publicar un comentario